Spolek pro seniory Stavěšice

Příjem klientů

Úvodní seznámení se spolkem seniorů

Základní informace o našem senior spolku, poskytovaných službách a aktivitách pro seniory se dozvíte zde na našich webových stránkách. Telefonicky nebo e-mailem se pak můžete informovat o aktuální obsazenosti, případně s námi probrat svoji životní situaci a domluvit se na dalším postupu.

Pokud vás spolek pro seniory zaujal, doporučujeme přijet na návštěvu, prohlédnout si celý areál, ubytování i to, jak probíhají jednotlivé aktivity. Pobavíme se o zdravotním stavu seniora a jeho sociálních potřebách v rámci budoucí péče.

V případě, že projevíte zájem o nástup do naší péče, je potřeba vyplnit žádost o přijetí a doručit ji do penzionu poštou, e-mailem nebo osobně.

Před nástupem do našeho penzionu

Samotný nástup se snažíme seniorovi co nejvíce usnadnit, administrativní záležitosti proto vždy řešíme s předstihem. Dle údajů uvedených v žádosti o přijetí připravíme Smlouvu o poskytování sociálních služeb.

Před nástupem  zajistěte u praktického lékaře výpis ze zdravotní karty, abychom my i praktický lékař, který k nám dochází, měli kompletní informace o zdravotním stavu nastupujícího. Dle seznamu vybavení potřebného pro pobyt také připravte uvedené věci a řádně je označte fixou na textil.

Na přípravy u nás nejste sami. Před dohodnutým dnem nástupu klienta spolu budeme v intenzivnějším kontaktu a společně doladíme všechny detaily pro bezproblémový průběh nástupu.

V den nástupu

Senior, většinou se svým doprovodem, přijíždí do penzionu v předem domluvený čas. Upřednostňujeme nástup v dopoledních hodinách, kdy je přítomen největší počet personálu a vedení a kdy se můžeme novému klientovi intenzivně věnovat.

Po příjezdu zavede náš ošetřující personál nového klienta na jeho pokoj či do jídelny. V případě, že senior nastupuje v době, kdy je podávána strava, je mu podána dle předešlé domluvy a s ohledem na jeho diety a zvyklosti.

Ošetřující personál pomáhá s ubytováním, zabydlením se na pokoji a s vybalením věcí, komunikuje se seniorem a snaží se mu usnadnit první okamžiky v novém prostředí, přebírá lékařské a ošetřovatelské zprávy, léky k podávání a inkontinenční pomůcky. Zajímá se o aktuální zdravotní stav, případně obtíže a informuje se o naplánovaných návštěvách odborných lékařů.

Každému nově nastoupivšímu věnuje veškerý personál intenzivní pozornost, aby si co nejpřirozeněji zvykl na nové prostředí.

Nový život v senior spolku

Buďte připraveni, že adaptační proces v novém prostředí mimo domov trvá seniorovi týdny i měsíce. Je náročný jak pro klienta, tak pro jeho blízké, vždy se však tuto situaci snažíme co nejvíce usnadnit.

Každý člověk je svůj. Skloubení soužití na pokoji s více lůžky není u starých lidí s různým charakterem jednoduché, i když se snažíme spolu ubytovat seniory, kteří by si mohli rozumět. Proto prosíme, abyste byli tolerantní k rozmarům stáří spolubydlících vašeho příbuzného. Chápeme, že pro svého seniora chcete to nejlepší - naším cílem je totéž.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky